Näringsliv och företagande

Näringsliv i samverkan

Örnsköldsviks Industrigrupp samarbetar med Handelskammaren och Företagarna och tillsammans representerar vi en stor del av näringslivet. 

Vår grundfilosofi är samarbete istället för konkurrens. Tillsammans blir vi starkare då vi har en gemensam bild av utmaningarna som finns i Örnsköldsvik och kan rikta kraften mot våra respektive arbetsområden. Vi tror också att ett inkluderande samhälle ger tillväxt och skapar ett attraktivt samhälle.

Tillsammans med Örnsköldsviks kommun arrangerar vi olika evenemang som Företagardagen och Företagarkvällen samt Frukoststudion.

Mötesplats för företagare

Frukoststudion

Frukoststudion är en mötesplats för dig som är företagare i Örnsköldsvik. Varje månad bjuder vi in till teman och ämnen som är aktuella, engagerar samt inspirerar företagare.

Syftet med Frukoststudion är att förbättra företagsklimatet genom att förmedla kunskap och engagemang, dessutom finns möjlighet att knyta kontakter med andra företagare och träffa intressanta personer med varierande bakgrund.

Frukoststudion är ett samarbete mellan Örnsköldsviks kommun, Örnsköldsviks Industrigrupp, Företagarna samt Handelskammaren Mittsverige.

Vanligtvis ses vi i Flygelsalen på Torggatan 10 men just nu och en tid framöver är det digitala träffar som gäller.
Anmäl dig här!

Stärk ditt nätverk

Företagardagen

Företagardagen grundades 2009 av Örnsköldsviks industrigrupp, Örnsköldsviks kommun, Företagarna samt Handelskammaren.

Syftet är att bygga nätverk och stärka samarbeten mellan företagen i regionen med målsättningen att arbetsmarknaden ska fortsätta utvecklas positivt.

Lyssna till intressanta föreläsare, mingla med andra företagare och knyt kontakter för framtida samarbeten.

Företagardagen vänder sig både till stora och små företag från olika branscher och verksamheter, alla är välkomna!

Hyllning av lokala företag

Företagarkvällen

Företagarkvällen skapades för att hylla företagare i Örnsköldsvik som utmärkt sig på ett eller annat sätt.

En speciellt beundransvärd insats eller någon person eller företag som bidragit lite extra för Örnsköldsviks näringsliv kan få motta ett pris.

Örnsköldsviks Industrigrupp delar tillsammans med Handelskammaren ut Årets Exportpris.

Företagarkvällen är en mix av god mat och dryck samt underhållning av välkända artister. Löpande under kvällen koras vinnare i de olika priskategorierna.

Teknisk utveckling

Gösta Hägglunds stipendium till näringslivet

Gösta Hägglunds stipendium är ett av Örnsköldsviks mest prestigefyllda utmärkelser. Sedan Gösta Hägglunds bortgång 1994 har priset årligen delats ut till företagare som utmärkt sig inom näringslivet eller personer som tagit fram nya tekniska innovationer.

Stipendiet ska ge mottagaren ett erkännande samt fungera som stimulans till fortsatt gott arbete. Mottagaren av priset ska uppfylla följande kriterier:

”Stiftelsens syfte är att av medel från fondens avkastning årligen dela ut stipendier till personer verksamma inom Örnsköldsviks kommun, för att i Gösta Hägglunds anda stimulera innovationer och tekniskt utvecklingsarbete, som kan stärka näringslivet i Örnsköldsvik.”.